#SoWhat?! The Gayme : Informatief spel

'Hé, ik ben homo' of 'Ik voel me een jongen in een meisjeslichaam'. Uitspraken als deze lokken vaak ongepaste reacties uit. Net daarom zwijgt men er soms liever over. En dat is echt not done. 

Net daarom slaan Centrum Informatieve Spelen en Wel Jong Niet Hetero de handen in elkaar. Het resultaat? Het #SoWhat?! The Gayme, een spel dat deze onderwerpen wél bespreekbaar maakt. Zoals het zou moeten zijn.

Doorbreek het taboe
'Ik ben een jongen en draag graag make-up' en 'Ik ben jaloers als mijn lief naar andere meisjes kijkt'. Aan de hand van veertig illustraties gaan tieners in gesprek met elkaar. Al spelenderwijs maken tieners kennis met gevoelige thema's in de maatschappij. Het spel maakt onderwerpen als seksualiteit, holebi en transgender bespreekbaar en doorbreekt het taboe.

Train The Trainer
Als begeleider kan je een vorming Train The Trainer door Wel Jong Niet Hetero aanvragen. Zo maak jij tot in het kleinste detail kennis met het spel. Aan het einde van de training ben je zelf in staat om #SoWhat?! The Gayme te begeleiden.

Wel Jong Niet Hetero
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e graad
bso 2e graad
kso 2e graad
tso 2e graad
Niet vakgebonden
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 13-05-2016
Categorie
Spel
Trefwoorden
#SoWhatbiseksualiteitGaymegendergezondheidseducatieHet #SoWhat?! The Gaymeholebihomoinformatief spellesbischmensenrechtenopvoeden tot burgerzinseksualiteitseksuele diversiteitThetransgender