Water, een zee van mogelijkheden


Bron

Een themabundel over watergebruik voor de oudste kleuters.

Samen met de kinderen onderzoek je verschillende deelthema’s: drinken, wassen, tanden poetsen, naar het toilet gaan, bij de afwas helpen, handen wassen en met water spelen.
Je gaat op onderzoek in eigen omgeving én in die van kinderen wereldwijd. Zo maak je kennis met Cynthia uit Namibië en de manier waarop zij met water omgaat. Je ontdekt gelijkenissen en verschillen tussen watergebruik hier en elders.

Wereldwijd

Op die manier ontstaat er verbondenheid met leeftijdsgenoten in andere landen. De kinderen wisselen kennis en ervaringen uit rond alle vormen van watergebruik. Daarnaast bieden de activiteiten de kinderen veel kansen om hun mening en gevoel te uiten. 

Project

Stap voor stap onderzoek je het thema water en dat kan leiden tot actie. Inspiratie is te vinden bij het waterlied Dans de water wave, een uitneembaar gedeelte met foto’s en pictogrammen, een interview met Siska Schoeters en achtergrondinformatie over water.

Met de themabundel breng je duurzaamheid en mondiale vorming in de klas en werk je samen aan een leefbare planeet voor iedereen!

Djapo
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan