Water, elke druppel telt


Bron

Een themabundel over waterverspilling.

Samen met de kinderen onderzoek je verschillende deelthema’s rond waterverspilling. Je ontdekt en ervaart hoe kostbaar water is, hoeveel je ervan gebruikt en welke weg het aflegt. Je gaat op onderzoek in eigen omgeving én in die van kinderen wereldwijd.

Wereldwijd

Je maakt kennis met Toui uit Laos en de manier waarop hij met water omgaat en ontdekt gelijkenissen en verschillen tussen watergebruik hier en elders. Op die manier ontstaat er verbondenheid met leeftijdsgenoten in andere landen. De kinderen wisselen kennis en ervaringen uit rond alle vormen van watergebruik.

Project

Stap voor stap onderzoek je het thema water en dat kan leiden tot actie. Inspiratie vind je bij het waterlied Dans de water wave, een uitneembaar gedeelte met foto’s en pictogrammen, een interview met Siska Schoeters en achtergrondinformatie over water.

Met de themabundel breng je duurzaamheid en mondiale vorming in de klas en werk je samen aan een leefbare planeet voor iedereen!

Djapo
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e leerjaar
Muzische vormingNederlandsMens en maatschappij
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 03-10-2016
Nummer: 67604
Categorie
Uitgave: boek, handleiding
Trefwoorden
dans de water waveduurzaamheidLaosmensenrechtenmilieueducatiethemabundelverbondenheidwaterwatergebruikwaterliedwaterverbruikwaterverspillingZuidentalen

Ontdek ook