Kleine helden : Televisiereeks, boek en graphic novel

In de reeks Kleine helden geeft Rudi Vranckx de gewone mensen een gezicht die in de moeilijkste omstandigheden boven zichzelf uitstijgen. De televisiereeks wordt uitgezonden op Canvas. Kleine helden gaat over mensen die hun lot niet zomaar ondergaan maar moedig tegen de stroom in roeien, op zoek naar een uitweg uit neerwaartse spiralen en vicieuze cirkels. Rudi ontmoet hen al 25 jaar lang tijdens z’n reizen. Moeders, vaders, dorpsoversten, eenvoudige burgers, activisten… Die lichtjes in het duister krijgen in Kleine helden eindelijk de aandacht die ze verdienen én ruimschoots de tijd om hun verhaal te doen. Want in een wereld die chaotischer en onzekerder is dan ooit, brengen ze verhalen die niet deprimeren, maar inspireren.

Klik hier voor meer informatie over de televisiereeks.

Kleine helden krijgt, naast het televisiescherm en het wereldwijde web, ook een papieren leven. In het boek doet Rudi het relaas van de reizen die hem tijdens de opnames de wereld rond gebracht hebben, mét extra duiding. En negen studenten van de richting Beeldverhaal aan de Brusselse LUCA School of Arts presenteren hun eigen kleine helden in de gelijknamige graphic novel.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenGeschiedenis - ArcheologieLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Politieke en sociale wet. - MaatschappijleerPAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 28-11-2016
Nummer: 69302