123 piano : SuperWereldTijdschrift

logo
Bron

Maak via het SuperWereldTijdschrift kennis met drie wereldreporters: Ogo uit Senegal, Maria uit Guatemala en Samiksha uit India. Rijd mee met de camioneta naar Guatemala-stad, proef de heerlijke aloo tikki burgers uit Mumbai en leer Awa kennen, Ogo's lieve oma.

Met dit SuperWereldTijdschrift maak je thema's die aan bod komen in de tweede graad mondiaal rijker. Via dit vakoverschrijdende project werk je aan de realisatie van verschillende eindtermen.

WAT?
Bij dit SuperWereldTijdschrift hoort een dvd met beelden uit het dagelijks leven van de drie kinderen, een digitale handleiding en een webpagina. 

Heel wat thema's uit de dagelijkse leefwereld van Ogo, Samiksha en Maria komen aan bod.

Bij de zes thema's tekenen, vervoer, familie, schoolfeest, spelen en lunch hoort telkens een lesblaadje dat je kan vinden op de webpagina. Per thema kan je telkens een lesuur aan de slag.

Bij de andere thema's (humor, taal, mode, muziek, spelletjes) hoort geen lesblaadje. Op deze pagina's komen de leerlingen nog meer te weten over de drie wereldreporters. Er horen facultatieve opdrachten bij, die vooral muzisch zijn. 

TIJDSDUUR
Afhankelijk van je beschikbare tijd, stel je zelf je programma samen. 
Het standaardprogramma duurt acht lesuren, die je kan spreiden over het schooljaar.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Studio Globo
Organisatie

Ontdek ook