Yamil en ik

Aan de hand van een boeiend verhaal maken de kinderen kennis met Yamil en zijn leefwereld een stad in het Andesgebergte in Bolivië. De grote vertelfoto's en het verhaal geven aanleiding tot een gesprek over gewoonten, gevoelens, verschillen en gelijkenissen tussen de kinderen. De authentieke voorwerpen en de activiteiten geven de volgende thema's een mondiale inkleuring:

  • mijn buurt,
  • verjaardag
  • boodschappen doen.

Omdat het gisteren zijn verjaardag was: hij heeft een rood trainingspak en een stoere pet uitgekozen. Maar het mooiste cadeau van allemaal, het mooiste cadeau van allemaal..Yamil kijkt op de vensterbank, maar daar staan alleen de blokken en de puzzels. Onder zijn deken ligt het ook niet te blinken. Yamil gaat plat op zijn buik liggen: is het misschien onder het bed gerold? Maar nee! Is er nergens iets blauws te zien? Yamil trekt alle laden van de kleerkast open.

Hij voelt met zijn handen, naar iets ronds, met stekeltjes. Niets!

Studio Globo
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
Mens en maatschappij
lager 1e, 2e leerjaar
Mens en maatschappij
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 27-04-2017
Categorie
Koffer Materiaalpakket Spel
Trefwoorden
andere cultuurBoliviaBoliviëdagelijks levenfeestgelijkenissenkofferkofferwerkingontwikkelingssamenwerkingopvoeden tot burgerzinspelspelbordspelenStudio Globoverjaardagverschillenwereldburgerschapyamil

Ontdek ook