This is not a game: Bordspel i.v.m. vluchtelingen


This is not a game is een bordspel waarbij leerlingen zich inleven in het verhaal van een vluchteling. Heel concreet zijn er in het spel veertien vluchtelingen, die leefden tussen de middeleeuwen en het heden. Zij brengen hun waargebeurde verhaal over hun tocht naar en uit ons land. Leerlingen verkennen via verhaalkaarten en doe-opdrachten het parcours van deze vluchtelingen. Zo krijgen kinderen en jongeren inzicht in wat vluchten is, maken ze kennis met enkele basisbegrippen en ontdekken ze spelenderwijs de impact van vluchten. In de speldoos zitten alle nodige materialen, geschikt om te spelen met je klas (verdeeld in groepjes). Een handleiding voor de leerkracht geeft ondersteuning bij de naverwerking in de klas.

 

This is not a game is een initiatief van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, de Provincie West-Vlaanderen (Netwerk Oorlog en Vrede) en Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Welke vluchtelingen?

Veertien vluchtelingen brengen hun waargebeurde verhaal. Onder hen zowel vrouwen als mannen, die als kind, jongere of volwassene moesten vluchten. Ze reisden binnen Europa, maar kwamen evengoed ook uit andere werelddelen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook