Inclu Acto : Rollenspel over vluchtelingen en samenleven

Inclu Acto, een nieuw spel van Caritas International en geproduceerd door De Aanstokerij, is een rollenspel over vluchtelingen en samenleven.

Met Inclu Acto kaart je op een ludieke en interactieve manier vragen aan over de komst en vestiging van vluchtelingen in België en vooral hoe hun komst een impact heeft op het samenleven. Door in de huid te kruipen van vluchtelingen of Belgische burgers zorgt dit spel ervoor dat jongeren beseffen met welke moeilijkheden vluchtelingen in België worden geconfronteerd.

Inclu verwijst naar inclusie en acto verwijst naar actor: we zijn allemaal actoren die streven naar een beter samenleven in België.

Steffi Vermeire
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Media en communicatie - Sociale vaardighedenBurgerschap - MaatschappijleerPAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 31-07-2017
Nummer: 74448
Categorie
Spel
Trefwoorden
11.11.11-campagne migratieangstarbeidsmarktarmoedeburgerschapdemocratieInclu Actoinclusieintegratielesmateriaalmigratieracismerollenspelsamenlevensamenlevingstereotypevluchtelingvooroordeelwereldburgerschapseducatiewerkxenofobie