Zo werkt een molen


Bron

Ben je van plan om binnenkort met jouw klas een bezoekje te brengen aan een molen in jouw buurt? Of vroeg je jezelf al vaker af wat er in een molen toch allemaal gebeurt en wil je dat samen met jouw leerlingen ontdekken? Met dit educatief pakket bieden we je een leidraad voor deze ontdekkingsreis!

Het educatiepakket werd, samen met de gemeente Buggenhout en de molenaars, ontwikkeld voor de Patattenmolen in Opstal. De Patattenmolen van Opstal maakt al meer dan 200 jaar deel uit van het dorpsgezicht van Opstal. Sindsdien heeft de molen heel wat doorstaan en veel veranderingen ondergaan. Kortom, de Patattenmolen vertelt niet alleen een boeiend verhaal over het gebouw op zich, maar ook over de techniek van het malen en over de molenaars die er actief waren. Op een speelse manier komen de kinderen alles te weten over de molen en zijn wereld, met zijn wondere technieken, merkwaardige gebruiksvoorwerpen en mysterieuze verhalen.

Niet van Opstal, maar toch enthousiast om een les te organiseren rond molens? Dat kan natuurlijk ook! Het lespakket loodst je alvast binnen in de wondere wereld van een molen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Wetenschappen en techniek
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 30-08-2017
Nummer: 74843
Categorie
Materiaalpakket
Trefwoorden
ambachtambachtenerfgoedgraangraansoortmolenmolenaarPatattenmolenschoolreistandwielwindenergie