Het land van Calcimus : Educatieve koffer


Bron

Koning Calcimus neemt de kinderen mee op ontdekking doorheen zijn land. Hij leert ze op een speelse manier dat gezond eten belangrijk is en vooral niet saai.

Het project biedt leerkrachten ideeën en zeer concreet lesmateriaal om in de klas maar ook daarbuiten te werken rond de thema’s gezonde voeding en beweging.

Tussendoor of als afsluiter kan de educatieve spelkoffer worden ingezet. Samen met de juf of de meester maken de leerlingen een avontuurlijke ontdekkingstocht naar Het land van Calcimus. Om het geheime land van de bottenkoning Calcimus te bereiken, moeten de spelers hun kennis bovenhalen om vragen te beantwoorden en raadseltjes op te lossen. Op het einde van het spel worden de kinderen beloond voor hun inzet met een tattoo op hun arm.

Elke school kan gratis een koffer ontlenen. De koffer wordt op de afgesproken datum op school afgeleverd en twee weken later terug opgehaald.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Wetenschappen en techniek
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 03-10-2017
Nummer: 75970
Categorie
Spel
Trefwoorden
bewegingCalcimuscalciumeducatief spelgezonde voedingHet land van Calcimushetlandvancalcimusmelkvoedingvoedingseducatiezuivel