Eerste hulp voor leerkrachten

Een leerling valt op de speelplaats tijdens het voetballen en schaaft zijn knie. Een andere leerling heeft tijdens de les plots een bloedneus. Weten leerkrachten wat te doen? Deze eenvoudige situaties doen zich wel eens voor op school. Weten ze ook hoe ze moeten reageren als de situatie ernstiger is? Wat doe je als een leerling zich verslikt in de eetzaal en na enige tijd bewusteloos op de grond valt, of zijn been breekt na een valpartij in de sporthal?

Eerste hulp verlenen is niet moeilijk. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Eerste hulp voor leerkrachten geeft leerkrachten een praktisch antwoord op tal van eerstehulpvragen waarmee ze op school geconfronteerd worden. Het boek vertelt hen in duidelijke stappen hoe ze het best reageren als een leerling een ongeval heeft gehad, ziek wordt of gewond is.

Leerkrachten in het lager en het secundair onderwijs zijn dagelijks in de weer met de zorg voor leerlingen. Een basiskennis van eerste hulp is geen overbodige luxe. Dit boek helpt hen daar bij. Het leert hen wat ze moeten doen bij vaak voorkomende verwondingen en bij specifieke ziektebeelden. Omdat voorkomen beter is dan genezen, voorzien we bovendien ook enkele preventietips.

Het nieuwe boek Eerste hulp voor leerkrachten is beschikbaar via de webshop www.rodekruis.be/webshop, bij bol.com en via diverse boekhandels.

  • Omschrijving: Een leerling valt op de speelplaats tijdens het voetballen en schaaft zijn knie. Een andere leerling heeft tijdens de les plots een bloedneus. Deze eenvoudige situaties doen zich wel eens voor op school. Wat doe jij? Weet je ook hoe je moet reageren als de situatie ernstiger is? Eerste hulp verlenen is niet moeilijk. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. ‘Eerste hulp voor leerkrachten’ geeft leerkrachten een praktisch antwoord op tal van eerstehulpvragen. Het boek vertelt hen in duidelijke stappen hoe ze het best reageren als een leerling een ongeval heeft gehad, ziek wordt of gewond is.
  • Type: handboek (132 blz.)
  • Doelgroep: leerkrachten
  • Bestelnummer: 011238
  • ISBN-nummer: 9789068910629
  • Prijs: €7,00
Rode Kruis-Vlaanderen
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan