Schat van Goudland : Bordspel rond verschillende grondstoffen


Bron

Het bordspel Schat van Goudland is bedoeld voor kinderen uit het lager onderwijs. Aan de hand van een ganzenbord worden de kinderen op een speelse manier bekend gemaakt met verschillende grondstoffen die van groot belang zijn voor bevolkingsgroepen in Zuid-Amerika.

De leerlingen krijgen een aantal grondstof-kaartjes gaande van goud, water, rijst, vissen en koeien. Ze worden bewust gemaakt van een duurzaam en verantwoord gebruik van deze respectievelijke grondstoffen.

De leerlingen worden ingedeeld in vier groepjes met minimum twee en maximum vijf kinderen per groep. Doorheen het spel kunnen de groepjes op vakjes terecht komen met daarop een goudstaaf, een valkuil, een klavertje vier, een wist-je-datje of een stopteken. Wanneer men op zo’n vakje staat, neemt men het desbetreffende kaartje en voert men de bijbehorende opdracht uit. Deze opdrachten hebben gevolgen voor een of meerdere van de eigen grondstof-kaartjes, afhankelijk van de keuzes die de groepjes maken.

Het doel van het spel is hen te sensibiliseren en aan te zetten bewuster om te gaan met het gebruik van elektronische apparatuur zoals smartphones en computers, die mineralen zoals goud bevatten.

CATAPA vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan