Een kusje op de wonde? : Eerste hulp bij baby's en kinderen

Geef je het best een kusje op de wonde? Nee, eigenlijk niet. Toch hoeft het niet veel moeilijker te zijn dan dit wijdverspreide gezegde. Je hoeft geen grote expert te zijn om eerste hulp te kunnen bieden in eenvoudige of zelfs ernstigere situaties. Door enkele basishandelingen te leren kan je al veel doen. Deze brochure wil lezers daarbij helpen.

Achter een bal aan lopen, en struikelen. Op de grond een knikker vinden, en in de neus steken. Een lekkere koek opeten, en zich verslikken. Voor wie vaak in contact komt met baby’s en kinderen, klinken deze situaties vast herkenbaar.

Elke dag doen zich kleine ongevalletjes voor. Heel vaak gebeuren die in de thuissituatie. Gewoon in de keuken, in de living, in de tuin. Op plaatsen waar veel baby’s en kinderen samen zijn, moet je nog alerter zijn. Een basiskennis van eerste hulp is dan ook niet onbelangrijk. 

Een kusje op de wonde? Eerste hulp bij baby’s en kinderen richt zich naar wie zorg draagt voor jonge kinderen. Voor leerlingen in de richtingen Verzorging, Jeugd- en gehandicaptenzorg e.d. is dit boek een aanrader.

Geen kusje op de wonde als advies dus. Wel korte, duidelijke stappen die je vertellen hoe je moet reageren als een baby of kind een ongevalletje had, ziek wordt of gewond is. Zo weten lezers wat ze zelf kunnen doen bij vaak voorkomende verwondingen en bij specifieke ziektebeelden, en wanneer ze gespecialiseerde hulp moeten raadplegen.

  • type brochure (52 blz.);
  • bestelnummer 011564;
  • ISBN-nummer 9789082839036;
  • prijs publiek € 10, scholen € 8;
  • online bestellen.
Rode Kruis-Vlaanderen
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e, 4e graad
kso 3e graad
tso 3e, 4e graad
PAV - MAVO - GASV - ASPVGenees - Verpleeg - Tandheel - Kine - LogopedieLichaamszorg - Personenzorg
hbo5
secundair volwassenenonderwijs
ander
Personenzorg
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 06-11-2018
Nummer: 86463
Categorie
Uitgave: boek, handleiding
Trefwoorden
babybabysiteen kusje op de wondeeerste hulpeerste hulp bij ongevallenEHBOkindkinderzorgongevalpersonenzorgRode KruisRode Kruis-Vlaanderenverpleegkundeverzorgenverzorging