Leren proeven met de Proefkampioen

Proefkampioen
Proefkampioen

'Neen, dat lust ik niet!' Dat heb je op school vast al eens gehoord. Proeven is iets dat kinderen moeten leren, en dat gebeurt met vallen en opstaan. Om scholen en ouders een handje te helpen bij dit leerproces is er De Proefkampioen.

Op school en in de opvang
De Proefkampioen is een educatief project voor kinderen van drie tot acht jaar om de smaakontwikkeling te bevorderen. Dit materiaal is het meest geschikt om te gebruiken in scholen, maar het past ook in de voor- en naschoolse kinderopvang of speelpleinwerking. Het leert kinderen voelen, kijken, ruiken en proeven. Zo ontdekken ze al spelend en proevend de vier basissmaken. De bijhorende proefkoffer bevat kleurrijk materiaal en een praktische handleiding. Het enige dat je school zelf moet doen, is enkele ingrediënten kopen.

Ook voor de ouders
Ook aan de ouders is gedacht: elk kind krijgt na afloop een Proefpas mee naar huis. Een leuk boekje boordevol tips en spelletjes om samen mee aan de slag te gaan. Scholen kunnen in combinatie met De Proefkampioen ook de voordracht Gezond opgroeien met gezonde voeding voor ouders en medewerkers organiseren. De Proefkampioen wordt aangeboden als ondersteunend materiaal bij het project Oog voor Lekkers, maar ook andere scholen kunnen de materialen ontlenen.

Reserveer de koffer meteen online.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
lager 1e, 2e leerjaar
bulo alle
 vak niet vakgebonden
Info
Soort Fysiek materiaal
Bijgewerkt18-11-2019
Nummer 88698
Categorie
Koffer Spel Uitgave: boek, handleiding
Trefwoorden
De Proefkampioengezondgezonde voedingkleuterProefkampioenproevensmaaksmaakontwikkelingvoeding