Splitskampioen : Rekenspel voor beginnende rekenaars

Opa Kamiel en oma Paula
Splitskampioen: de didactische website

Splitskampioen is een rekenspel voor de eerste graad van het lager onderwijs waarbij de splitsingen, optellingen en aftrekkingen tot 10 (en bij uitbreiding tot 20) geautomatiseerd dienen te worden. Het rekenspel kan zowel preventief (binnen fase 0 voor de hele klas), als remediërend (binnen fase 1 en/of 2 voor een deelgroep) ingezet worden. Bij het rekenspel hoort een handleiding, A1-poster, downloadbare oefenkaarten, downloadbare oefenboekjes, ondersteunende videofragementen...

Splitskampioen is opgebouwd rond de fictieve grootouders van de leerkracht, opa Kamiel en oma Paula. Opa Kamiel was toen hij jong was de grootste splitskampioen die ooit heeft geleefd. Het duurde dan ook niet lang vooraleer hij tientallen trofeeën en prijzen verzamelde. Al die prijzen verzamelde hij in een grote kist met heel wat stevige sloten. Alleen echte splitskampioenen kunnen en mogen de kist openen. Kunnen de kinderen samen de splitsschat van opa Kamiel openen en zo echte splitskampioenen worden? 

De verschillende splitsuitdagingen van opa Kamiel, de verschillende oefenkaarten die bij de handleiding horen en de verschillende oefenkaarten trainen de rekenvaardigheden tot 5, tot 10 en tot 20. Zo kan elk kind op zijn of haar niveau oefenen en op eigen tempo de ozo belangrijke splitsingen, optellingen en aftrekkingen automatiseren. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Hobie Dujardin
GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner, Ander

Ontdek ook