Actief Burgerschap : Lesmap

cover van de lesmap
Lesmap Actief burgerschap

Deelnemen aan de samenleving als actieve wereldburger betekent dat je het verband ziet tussen je eigen leefwereld en wat er in de wereld veraf gebeurt. Het betekent verantwoordelijkheid opnemen in het kneden van een betere samenleving waar het goed leven is voor iedereen.

Om tot actief burgerschap te komen staan een goede communicatie en overlegcultuur centraal. Respectvol met elkaar in gesprek gaan gesprek over heikele onderwerpen die gezond samenleven in de weg kunnen staan, is geen sinecure.

Voor deze lesmap werden artikels en opiniestukken uit de media geselecteerd die voor controverse zorgen of een probleem centraal stellen. Brandend actueel in 2018, hebben ze een universele problematiek gemeen die niet makkelijk op te lossen blijkt. Tegengestelde standpunten komen aan bod, vragen worden gesteld, engagementen gevraagd…

Zo wordt een kwestie, zoals ze zich op dat moment stelt, in kaart gebracht om er inzicht in te krijgen. Daarna volgt het eigenlijke werk: geholpen door enkele gerichte vragen gaan leerlingen het gesprek met elkaar aan.

Meer info of aanvragen? Mail naar info@leesweb.be

Lesmap: actief burgerschap/Cammaert, Martine en Marina Marissen. – Leesweb, 2018. – 56 p.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leesweb vzw
Organisatie

Ontdek ook