Innovatief met de nieuwjaarsbrief

logo
Bron

Een inspirerend boekje met focus op de nieuwjaarsperiode met: 

  • 27 gloednieuwe, eigentijdse nieuwjaarsbrieven;
  • 10 originele muzische verwerkingen;
  • weetjes over de nieuwjaarsbrief;
  • verrassende informatie over Nieuwjaar.

Jaarlijks zorgt de pre-kerstvakantieperiode (lees: nieuwjaarsbrievenschrijftijd) voor de nodige stress. Naarstig wordt er geschreven, verbeterd en herschreven. Uren aan een stuk. Met vulpen, want dat oogt net, in een zo verzorgd mogelijk handschrift. Dit is een epistel dat wordt bewaard voor het nageslacht.

Maar ook menig leerkracht spartelt deze periode op vreugdeloze wijze door. De tijdsdruk weegt. De verantwoordelijkheid om nette werkjes af te leveren nog meer. Bovendien is het uit den boze om elk jaar met dezelfde brief op de proppen te komen, tenslotte zit er altijd wel een broer of zus van een kind uit het vorige jaar in de klas. En die kan je toch niet naar huis sturen met eenzelfde tekst!
Het succes van een kind tijdens zijn moment ‘in the spotlights’ geeft ook af op de leerkracht, die de rechtstreeks aanwijsbare schuldige is voor het bezorgen van de tekst in kwestie. Leuk, origineel, grappig of mooi uit de hoek komen is met andere woorden een must.
Het goede nieuws is dat een leerkracht gelukkig niet alles uit eigen brein dient te laten ontspruiten. Waarom het warm water uitvinden als er mensen zijn die enthousiast met warm water in het rond spetteren? Een oplossing is het boekje Innovatief met de nieuwjaarsbrief.

Een inspiratiebron voor onderwijzers en nieuwjaarsbrievenfans.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Renate Kerkhofs
Organisatie, firma, vzw