1 tegen allen : Be part of the change

Affiche 1 tegen allen
11.11.11

1 tegen allen - be part of the change

Met de campagne changemakers gaan we recht naar het hart van 11.11.11: we zetten changemakers wereldwijd op een voetstuk. Met hoopvolle verhalen, straffe acties en scherpe inhoud. Speel met je leerlingen in de klas of met je school het 1 tegen allen-spel. 11.11.11 daagt jullie uit!

De kunst bestaat erin om goed samen te werken. Alleen door samenwerking kan je tot change komen en zal de groep de uitdagingen kunnen oplossen. Tijdens het spel ontdekken de jongeren verschillende changemaker-verhalen: ze maken kennis met Passy, Thaïs, Red, Awad en Esperanza. Zo leren ze hoe sterke en krachtige bewegingen en mensen samen de wereld rechtvaardiger en meer solidair maken.

De voorbereidingstijd is minimaal. Lees de campagne- en spelinfo, verzamel het materiaal, maak een selectie van de uitdagingen (afhankelijk van de tijd en het aantal deelnemers) en je bent klaar om het spel te spelen.

Praktisch

  • Doelgroep: het spel is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar en kan op school. De nabespreking pas je aan de leeftijd en de sterkte van je groep aan.
  • Duur: Korte versie 50 minuten (1 lesuur: intro campagnefilmpje + speluitleg, 30 minuten uitdagingen oplossen en 10 minuten nabespreking) Uitgebreidere versie 1,5 uur tot 2 uur. Hoe meer deelnemers, hoe meer uitdagingen. 
  • Groepsgrootte: je speelt het spel met 8 tot 30 deelnemers.
  • Spelbegeleiding: een leerkracht kan het spel begeleiden.
    Terrein/locatie: binnen of buiten, in een klas of op school, (elke uitdaging krijgt een label school en/of jeugdbeweging)
  • Beschikbaar: als download of bestel een speldoos, de prijs is 5 euro. (inhoud: 43 spel-kaarten, 3 raamaffiches, 25 Changemaker-stickers en een infoposter)
11.11.11
Organisatie

Ontdek ook

Bekijk alle

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan