Wil je les geven over het leven in de loopgraven, onderduik tijdens de Tweede Wereldoorlog of vluchtelingen, maar ontbreekt het jou aan inspiratie? Geen paniek!

Het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie ontsluit via KlasCement een databank met heel wat lesmateriaal, websites en projecten in verband met herinneringseducatie. Zo kunnen leraren en leerlingen het aanbod kiezen dat het best aansluit bij hun vragen. Veel succes en bovenal veel plezier met het zoeken naar én creëren van nieuwe leermiddelen!

Voeg je creaties gerust toe aan onze databank. Op die manier kan je tal van leerkrachten verder inspireren om met herinneringseducatie aan de slag te gaan. Onze moderatoren staan klaar om jouw bijdrage te bekijken. Misschien win je zelfs wel een speciale KlasCement-prijs...

 

Algemeen

Hieronder vind je meer informatie over de werking van het BCH. Wie zijn we? Wat is herinneringseducatie? Hoe ga je ermee aan de slag? ...

 

 

 

Nog vragen? Je kan ons altijd een mailtje sturen. Klik hier voor onze contactgegevens.

Onze selectie

We maakten voor jou alvast een mooie selectie van leermiddelen rond verschillende thema's waar je zeker mee aan de slag kunt. Je kan ook zelf jouw eigen favorietenmappen maken.

 

   
     
 
 
 
 
 
 

 

Dit is uiteraard slechts een selectie van mogelijke thema's en leermiddel waar je rond kan werken. Maak zeker gebruik van de zoekrobot op KlasCement om andere boeiende leermiddelen terug te vinden.

Wij danken mevr. Claudia Heinermann voor het leveren van de foto over Srebrenica. Voor vragen m.b.t. het gebruik van deze foto, gelieve contact op te nemen met de projectmedewerker van het BCH.