Wat is Herinneringseducatie?

Samenwerking tussen het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie en KlasCement. Dit materiaal past in een visie rond herinneringseducatie op school: leren uit het verleden met het oog op het beter begrijpen van de actualiteit.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan

Herinneringseducatie

 

Wil je les geven over het leven in de loopgraven, onderduik tijdens de Tweede Wereldoorlog of vluchtelingen, maar ontbreekt het jou aan inspiratie? Geen paniek!

Het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie ontsluit via KlasCement een databank met heel wat lesmateriaal, websites en projecten in verband met herinneringseducatie. Zo kunnen leraren en leerlingen het aanbod kiezen dat het best aansluit bij hun vragen. Veel succes en bovenal veel plezier met het zoeken naar én creëren van nieuwe leermiddelen!

Voeg je creaties gerust toe aan onze databank. Op die manier kan je tal van leerkrachten verder inspireren om met herinneringseducatie aan de slag te gaan. Onze moderatoren staan klaar om jouw bijdrage te bekijken. Misschien win je zelfs wel een speciale KlasCement-prijs...