Het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie ontsluit via KlasCement een databank met lesmateriaal, websites en projecten in verband met herinneringseducatie. Zo kunnen leerkrachten en leerlingen het aanbod kiezen dat het best aansluit bij hun vragen. Veel succes en bovenal veel plezier met het zoeken naar én creëren van nieuwe leermiddelen!

Voeg je creaties gerust toe aan onze databank. Op die manier kan je tal van leerkrachten verder inspireren om met herinneringseducatie aan de slag te gaan. Onze moderatoren staan klaar om jouw bijdrage te bekijken. Misschien win je zelfs wel een speciale KlasCement-prijs...

 

MEDEDELING

Dagelijks trekken allerhande opiniemakers parallellen tussen toen en nu. Maar kan je wel leren uit het verleden? En als je dat zou proberen, waarop moet je dan letten?

Het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie heeft samen met het Vlaams Vredesinstituut en Kazerne Dossin, een boek samengesteld over dit soort vragen. Heel wat vermaarde historici, didactici en praktijkdeskundigen leverden een bijdrage. Het is een boek vol inspiratie, met verhelderende toelichtingen, diepgravende focusteksten, didactische suggesties en praktijkvoorbeelden.

Op 5 mei 2017 stellen wij dit boek officieel voor in het Vlaams Parlement. Daar hebben wij u heel graag bij!

Klik hier voor meer informatie over het programma en om jezelf in te schrijven (deadline 28 april 2017).

Deelname is gratis en je krijgt er zelfs een exemplaar van het boek bovenop!

 

Algemeen

Hieronder vind je meer informatie over de werking van het BCH. Wie zijn we? Wat is herinneringseducatie? Hoe ga je ermee aan de slag? ...

 

 

 

Nog vragen? Je kan ons altijd een mailtje sturen. Klik hier voor onze contactgegevens.

Favorieten

Deze rubriek is volop in de maak. Hier vind je verschillende favorietenmappen per thema, bv. kolonialisme, de Groote Oorlog, WOII en Holocaust, propaganda, mensenrechten, radicalisering enzovoort.

 

   
     
 
 
 
 
 
 

 

Dit is uiteraard slechts een selectie van mogelijke thema's en leermiddelen waar je met herinneringseducatie rond kan werken. Maak zeker gebruik van onze geavanceerde zoekrobot om meer leermiddelen terug te vinden.

Wij danken mevr. Claudia Heinermann voor het leveren van de foto over Srebrenica. Voor vragen m.b.t. het gebruik van deze foto, gelieve contact op te nemen met de projectmedewerker van het BCH.