Het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie ontsluit via KlasCement een databank met lesmateriaal, websites en projecten in verband met herinneringseducatie. Zo kunnen leerkrachten en leerlingen het aanbod kiezen dat het best aansluit bij hun vragen. Veel succes en bovenal veel plezier met het zoeken naar én creëren van nieuwe leermiddelen!

Voeg je creaties gerust toe aan onze databank. Op die manier kan je tal van leerkrachten verder inspireren om met herinneringseducatie aan de slag te gaan. Onze moderatoren staan klaar om jouw bijdrage te bekijken. Misschien win je zelfs wel een speciale KlasCement-prijs...

 

SAVE THE DATE - Klas Op Stelten: Webinars over controverses op school

Het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie en het Vlaams Vredesinstituut organiseren in het najaar van 2017 een dubbel webinar rond controverses in de klas en op school. Aan de hand van reële onderwijscasussen en op basis van elkaars inbreng krijgen de deelnemers concrete aanwijzingen om constructief om te gaan met leerstof die controverse kan oproepen.

Meer info? www.herinneringseducatie.be/klas-op-stelten

 

 

NIEUW - Vroeger gaat niet over

Dagelijks trekken allerhande opiniemakers parallellen tussen toen en nu. Maar kan je wel leren uit het verleden? En als je dat zou proberen, waarop moet je dan letten?

Het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie heeft samen met het Vlaams Vredesinstituut en Kazerne Dossin, een boek samengesteld over dit soort vragen. Heel wat vermaarde historici, didactici en praktijkdeskundigen leverden een bijdrage. Het is een boek vol inspiratie, met verhelderende toelichtingen, diepgravende focusteksten, didactische suggesties en praktijkvoorbeelden.

Meer info? www.lannoocampus.be/vroeger-gaat-niet-over

 

 

Algemeen

Hieronder vind je meer informatie over de werking van het BCH. Wie zijn we? Wat is herinneringseducatie? Hoe ga je ermee aan de slag? ...

 

 

 

Nog vragen? Je kan ons altijd een mailtje sturen. Klik hier voor onze contactgegevens.

Onze selectie

Deze rubriek is volop in de maak. Hier vind je verschillende favorietenmappen per thema, bv. kolonialisme, de Groote Oorlog, WOII en Holocaust, propaganda, mensenrechten, radicalisering enzovoort.

 

   
     
 
 
 
 
 
 

 

Dit is uiteraard slechts een selectie van mogelijke thema's en leermiddelen waar je met herinneringseducatie rond kan werken. Maak zeker gebruik van onze geavanceerde zoekrobot om meer leermiddelen terug te vinden.

Wij danken mevr. Claudia Heinermann voor het leveren van de foto over Srebrenica. Voor vragen m.b.t. het gebruik van deze foto, gelieve contact op te nemen met de projectmedewerker van het BCH.