RoboCup Junior: Robotwedstrijd


Robocup Junior is een jaarlijkse robotwedstrijd voor jongeren van 8 tot 18 jaar oud.

In teamverband kunnen ze deelnemen aan één van drie spannende disciplines:

  • redden voor beginners,
  • redden voor gevorderden,
  • red Robotegem (nieuw!).

Red Robotegem is een nieuwe discipline in het Robocup-aanbod. Deze discipline heeft als doel het bedenken van creatieve, technologische oplossingen voor concrete maatschappelijke problemen waarbij robotica een centrale rol speelt. 

RoboCup Junior stimuleert naast technische vaardigheden ook het uitwisselen van kennis, communicatie en teamwerk. De teams gaan aan de slag met robotpakketten en bouwen en programmeren tijdens het schooljaar hun robot zodat ze kunnen deelnemen aan één van de drie disciplines tijdens de wedstrijddag. De teams schaffen zelf hun robotpakket aan, waarvoor alle mogelijke materialen gebruikt mogen worden.
Robocup teams nemen alle maten en vormen aan. Sommige teams bestaan uit een hele klas, andere worden gevormd door een paar vrienden. 

Het idee achter Robocup Junior is dat iedereen, jong of oud, meisje of jongen, nerd of newbie, een robot kan bouwen en deel kan nemen aan de wedstrijd. Daarom is Robocup Junior een interessant STEM-project om uit te bouwen in de klas!

Op de site vind je een didactische handleiding hoe je robots en RoboCup Junior in de klas kan integreren.

Naast informatie over deze wedstrijd en didactische tips, vind je op deze website informatie en filmpjes over allerlei soorten robots.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Ontdek handige apps, tools, stappenplannen en ICT-handleidingen. Als ICT-coördinator vind je er ondersteuning in een netwerk van collega's.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Organisatie, firma, vzw

Ontdek ook