Preventie van leesproblemen : Bouw! tutorlezen

Het logo van Bouw!. De blauwe letters van het woord bouw worden omgeven door jonge kinderen.
Sensotec

Bouw! is een computergestuurd interventieprogramma om leesproblemen te voorkomen bij risicoleerlingen in de leeftijd van vijf tot acht jaar. Bouw! inzetten vanaf de derde kleuterklas voorkomt in veel gevallen de ontwikkeling van leesproblemen. Zo starten kinderen met meer zelfvertrouwen in het eerste leerjaar.

De gerichte ondersteuning door de tutor (begeleider: mama, papa, oudere broer, zus of medeleerling, vrijwilliger, enz.) werkt motiverend en is praktisch goed uitvoerbaar, zowel op school als thuis.

  • Bewezen effectief in twee onafhankelijke studies. Lees er hier alles over.
  • Succesvol toegepast in meer dan 5.000 Nederlandse scholen, bij meer dan 70.000 leerlingen.
  • Daling van leesproblemen met ruim 60% (halvering van de groep zeer zwakke lezers, verdubbeling van de groep bovengemiddelde tot zeer goede lezers).
  • Aanvullend op de schoolleesmethode.

Het programma Bouw! bestaat uit dertien hoofdstukken of bouwdelen en meer dan vijfhonderd online lessen, een instaptoets, deeltoetsen en eindtoets, zes verschillende lestypes waarvan drie gericht op verwerven en drie op spelenderwijs inoefenen.

Wil je even proeven hoe Bouw! werkt? Vraag hier de gratis demo aan. De demo geeft je toegang tot leeslesjes uit module één & twee, maar niet tot het leerkrachtengedeelte.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Ontdek handige apps, tools, stappenplannen en handleidingen. Als ICT-coördinator vind je er ondersteuning in een netwerk van collega's.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Sensotec nv
Organisatie

Ontdek ook