De digitalisering van het klaslokaal; trends in het basisonderwijs

Allerlei mobiele toestellen.
Pixabay

Hoe leid je leerlingen op voor een arbeidsmarkt waarbij je niet zonder technologie kunt? Onderwijs implementeren dat functioneert op basis van digitale content en met digitale hulpmiddelen.

Gepersonaliseerd onderwijs, in een digitale persoonlijke leeromgeving. In deze omgeving kan een leerling leren en ontwikkelen op basis van zijn of haar eigen persoonlijke behoeften als het gaat om leertempo, niveau, inzet, ambitie en motivatie. Zo is de leerling in staat om zijn of haar eigen talenten te ontwikkelen en kan de leraar zich meer als coach opstellen. Er bestaan al gepersonaliseerde onderwijsmethoden, waarin wordt bijgehouden waar een leerling staat in zijn ontwikkeling en wat hij nodig heeft. Helaas ondervinden deze nieuwe lesmethodes nog veel weerstand. Kortom: de randvoorwaarden voor het nieuwe onderwijs zijn er wel, maar het in de praktijk brengen blijkt nog een grote stap.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Ontdek handige apps, tools, stappenplannen en handleidingen. Als ICT-coördinator vind je er ondersteuning in een netwerk van collega's.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Laura romano
Leerkracht

Ontdek ook