Cyber Helden


Het Cyber Helden-programma wil leerlingen van het derde t.e.m. het zesde leerjaar prikkelen en uitdagen om na te denken over mediawijsheid en digitaal burgerschap.
We laten de kinderen op een speelse wijze kennismaken met thema’s als cyberpesten, veilige wachtwoorden en nepnieuws. Zo worden ze Slim, Alert, Sterk, Vriendelijk en Moedig. Meer informatie kan u vinden op onze website.

 

Er zijn twee soorten trajecten :

  • “Cyber School”. Dit is een uitgebreid traject waarin de leerlingen, het hele schoolteam en de ouders betrokken worden in het denkproces rond digitaal burgerschap en internetveiligheid. Dan worden jullie een gecertificeerde Cyber School.
  • “Word een Cyber Held”. Dit online avontuur is een introductie van één uur waar we ons concentreren op het sensibiliseren van de leerlingen en ervoor zorgen dat ze zin hebben om meer te weten te komen over de voordelen van veilig online surfen.

Hier hoort ook een pedagogische kit bij, vol leuke activiteiten waarmee u in uw eigen klas aan de slag kan gaan rond mediawijsheid.

 

Meer informatie kunt u terugvinden op de website van Cyber Helden!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Ontdek handige apps, tools, stappenplannen en ICT-handleidingen. Als ICT-coördinator vind je er ondersteuning in een netwerk van collega's.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht