Attentat 1942: Serious game WOII


Attentat 1942 is een videospel dat het verhaal vertelt van de nazi-bezetting in Praag vanuit het perspectief van hen die het aan den lijve hebben ondervonden. Het spel is gebaseerd op dialogen met overlevenden, interactieve strips en authentiek historisch beeldmateriaal. Je spreekt met ooggetuigen, beleeft hun herinneringen en ontdekt het onvertelde verhaal van je familie.

Verhaal

Je ontdekt dat je grootvader door de Gestapo is gearresteerd kort na de moord op Reinhard Heydrich, heerser over het door de Nazi's bezette Tsjechische land en de belangrijkste architect van de Holocaust. Je worstelt om te ontdekken waarom je grootvader na de aanslag werd gearresteerd. Welke rol speelde hij bij de aanslag? Waarom heeft hij het zijn familie niet verteld? Was hij moedig of roekeloos om hun leven in gevaar te brengen door verzetsstrijder te worden?

Gameplay

Een het spel heeft een op dialoog gebaseerde gameplay en bevat ook enkele interactieve strips, gedigitaliseerde filmbeelden, minigames en interviews.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Ontdek handige apps, tools, stappenplannen en ICT-handleidingen. Als ICT-coördinator vind je er ondersteuning in een netwerk van collega's.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht, Ander

Ontdek ook