innoVET

Visie van de organisatie

Met InnoVET wordt ingezet op de verdere professionalisering van leraren die lesgeven in arbeidsmarktgerichte opleidingen.

InnoVET staat voor innovatieve opleidingen in Vocational Education and Training (VET). Het gaat om arbeidsmarktgerichte richtingen of richtingen met een dubbele finaliteit van het secundair onderwijs (dus niet enkel ‘STEM-richtingen’) versterken. In opdracht van het Departement Onderwijs coördineert en ondersteunt de Vlor de InnoVET-werking in het technisch en beroepssecundair onderwijs.

Recent lanceerde het Departement Onderwijs een projectoproep. Scholen werden vanuit hun RTC aangevuurd om te kandideren voor een innovatief traject. Vanaf september kunnen de projecten middelen ontvangen voor de opstart. De kapstok voor dit alles is de ‘Visie 2050’ van de Vlaamse regering, waarbij men met de inzet van 7 transitiegebieden Vlaanderen (en dus ook ons onderwijs) wil katapulteren tot een Europese topregio. 

De Vlor volgt de projecten operationeel op in nauwe samenwerking met de RTC’s. Verder bevraagt de Vlor zijn stakeholders om een breed draagvlak te creëren voor een verder te ontwikkelen disseminatiestrategie bij het project.

 

Leermiddelen (21)

Bekijk alle

Favorietenmappen (3)