G Suite for Education: Google voor het onderwijs

Steeds meer scholen werken met een G Suite for Education-domein. G Suite for Education is een gratis en reclamevrije set aanpasbare tools van Google waarmee directies, leraren leerlingen/studenten effectiever samenwerken en communiceren. 

Online samenwerken

Zo beschik je via G Suite bijvoorbeeld over eigen Gmail-adressen voor jouw domein (een @schoolnaam.be-adres in plaats van een @gmail.com). Personeelsleden en leerlingen kunnen online samenwerken via Google Documenten, Calendar, Spreadsheets, Slides, Formulieren ... en online bestanden bewaren en delen in Google Drive. 

Beveiligde leeromgeving via Google Classroom

Met Google Classroom richt je zelf een volledige beveiligde leeromgeving op voor jouw leerlingen. De apps zijn gratis en op elk toestel te gebruiken. In combinatie met Chromebooks die draaien op het eveneens door Google ontwikkelde Chrome OS, vormt G Suite for Education zo een goede basis om ICT-integratie op school te starten. 

G Suite kan ook gekoppeld worden aan de Smartschool-omgeving van je school waardoor gebruikers via een single sign-on koppeling rechtstreeks vanuit Smartschool kunnen gebruik maken van een aantal G Suite-tools.

Op deze pagina verzamelen we al het materiaal over G Suite for Education.

Door KlasCement | Bijgewerkt: 05-11-2019
G Suite for Education Edu.google.com

Leermiddelen (12)

Weergave: |
Sorteer
Sorteer: Relevantie | Datum | Score