Projectoren in je klaslokaal

Projectoren duiken steeds vaker op in elk leslokaal van de school. Ook bij projectoren of beamers zijn er een heleboel zaken om rekening mee te houden.

Klassieke projectoren

De gewone beamers gebruiken een lamp om te projecteren. Die lamp is meteen het grootste nadeel van deze toestellen omwille van de beperkte levensduur. De lamp gaat meestal maar een paar jaar mee, de kwaliteit van het beeld gaat achteruit en de lamp vervangen kost dikwijls evenveel als een nieuwe beamer.

Projecteren gebeurt op een projectiescherm dat je in alle maten en vormen hebt, of kan ook op een witgeschilderde muur.

Led-projectoren

Led-projectoren gaan veel langer mee doordat de projectie via led gebeurt. Deze beamers worden niet warm en hoeven dus niet gekoeld te worden. Daardoor moet je je ook geen zorgen maken over het stof dat door de ventilatoren wordt verzameld. Bovendien projecteren deze toestellen bijna meteen op volledige lichtsterkte (tegenover klassieke projectoren die eerst moeten opwarmen). Deze beamers zijn meestal duurder, maar gaan wel veel langer mee.

Short throw-projectoren

Projectoren worden dikwijls op een paar meter van het scherm aan het plafond gehangen. Dit kan ervoor zorgen dat jouw schaduw in het licht van de projectie valt. Een oplossing hiervoor zijn de short throw-projectoren die je vlakbij de muur of het scherm hangt.

Netwerkprojectoren

De professionele projectoren hebben vaak ook een netwerkpoort die je gebruikt om via het netwerk beelden te projecteren en om het toestel te beheren: lampstatus nakijken, in- en uitschakelen … Zo krijg je als ICT-coördinator een goed overzicht van de status van alle projectoren.

Door KlasCement | Bijgewerkt: 12-08-2019
Projectoren Pixabay

Leermiddelen (7)

Weergave: |
Sorteer
Sorteer: Relevantie | Datum | Score