Wifi op jouw school

Vanwege de stijgende populariteit van mobiele toestellen op school, zoals laptops, tablets, chromebooks, smartphones ... is een sterk wifinetwerk op school onmisbaar geworden. Een sterk, veilig en betrouwbaar wifinetwerk zorgt voor een stabiele toegang tot het internet en is essentieel om het onderwijs met digitale leermiddelen te vergemakkelijken.

Om draadloze toestellen met elkaar te verbinden, maak je gebruik van WLAN Acces Points. Afhankelijk van de eigenschappen van een Acces Point kan je op een professionele AP tien tot vijftien toestellen laten verbinden. Meer kan ook, maar aangezien je de bandbreedte van het Acces Point deelt met alle verbonden toestellen, zal je inboeten aan snelheid.

Denk goed na over het plaatsen van de Acces Points. Storende elementen zoals muren, ijzer in wanden, DECT-signalen ... kunnen het draadloze signaal beïnvloeden.

Dikwijls is een site survey aan te raden. Hierbij wordt onderzocht hoeveel Acces Points er nodig zijn voor een optimale WLAN-omgeving. Een firma met gespecialiseerd materiaal kan dat plaatsen. 

Door KlasCement | Bijgewerkt: 26-08-2019
Symbool wifi-toegang Pixabay

Leermiddelen (6)

Weergave: |
Sorteer
Sorteer: Relevantie | Datum | Score