Jamboard: Gebruik tijdens het afstandsleren binnen het dko


In deze instructievideo legt Sara uit hoe zij Jamboard gebruikt binnen haar lessen muziek en hoe ze in realtime met haar leerlingen daarin samenwerkt.

Hoe voeg je een notenbalk of een ritmelijn in? En hoe zorg je ervoor dat je dan ook nog eens noten kan toevoegen?
In de video leer je hoe je markeringen toevoegt of de laser gebruikt en je bv. de naam van een student al noteert op voorhand. 
Sara legt uit hoe je het overzicht bewaart en hoe je nieuwe pagina's toevoegt. Als je bv. voor elke leerling een eigen pagina wil aanmaken, is de taakbalk bovenaan heel handig in gebruik. Tot zover het voorbereidende werk dat jij al kan doen voor je met je leerlingen aan de slag gaat.

Aan de slag met je leerlingen

Verder duidt ze ook hoe je zo'n Jamboard dan in Google Meet dan gebruiken en kan delen met je leerlingen. Ook leer je hoe je zo'n Jamboard in je Google Classroom kan gebruiken en in een opdracht kan integreren. 

Sara sluit af met een waaier aan voorbeelden van hoe je deze tool optimaal kan gebruiken voor gehoor, voor notenladders...

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Ontdek handige apps, tools, stappenplannen en ICT-handleidingen. Als ICT-coördinator vind je er ondersteuning in een netwerk van collega's.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht, ICT-coördinator, …

Ontdek ook