Lingu@com e-learning modules


In het kader van een Europees talenproject van het Centrum voor Toegepaste Linguïstiek (UHasselt) ontwikkelde een Europees consortium van 5 landen 9 e-learning modules voor het Frans, het Nederlands en minder gekozen talen zoals het Roemeens, het Slowaaks en het Turks. De methode is ontwikkeld voor volledige beginners (Niveau A1 en A2 van het ERK).

De modules bieden een uitgebreid en gevarieerd gamma van multimediale oefentypes. Je kunt er zelfs gebruik maken van Text-to-Speech. Dit betekent dat je alle teksten kan laten lezen door het systeem en je je schrijffouten kan horen. Een handige hulp voor dyslectici en mensen die moeite hebben met lezen op het scherm. Voor deze laatsten werd trouwens ook schermvergroting voorzien.

Op de onderstaande leersite kan je de modules gratis bekijken en uitproberen. Een rapport van je leerresultaten wordt on-line bijgehouden.

Je kunt volledig op eigen kracht elke module doornemen, waar en wanneer je zelf wilt. Voor de echte communicatieve training (discussie, dialoog, rollenspel, vrije improvisatie…) blijft een coach/begeleider natuurlijk aangewezen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Ontdek handige apps, tools, stappenplannen en ICT-handleidingen. Als ICT-coördinator vind je er ondersteuning in een netwerk van collega's.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Ander