De opdracht van de ICT-coördinator

De precieze opdracht van de ICT-coördinator was lange tijd onduidelijk. Sinds kort is er een functiebeschrijving. De hoofdopdracht van de ICT-coördinator is het ondersteunen van leerkrachten in het integreren van ICT in de les. Maar waaruit bestaat die ondersteuning precies? En betekent dit dan dat de ICT-coördinator geen technische problemen meer mag oplossen?

De functie van de ICT-coördinator is sinds de invoering van de eindtermen ICT heel wat duidelijker: in plaats van de leerlingen in het computerlokaal technische vaardigheden aan te leren, is de opdracht het begeleiden van leerkrachten op ICT-gebied. Immers, het is de klasleerkracht die ICT in zijn of haar lessen integreert. De leerkracht weet waarmee de leerlingen op een bepaald moment bezig zijn, welke lesonderwerpen aan bod komen en welke doelen er moeten behaald worden. De leerkracht kan de ICT-coördinator de nodige ondersteuning vragen om de vooropgestelde doelen beter te bereiken via ICT.

Hiermee slaan de scholen meerdere vliegen in één klap. De leerlingen gebruiken de computer als middel om de doelen beter, sneller en effectiever te bereiken een de ICT-kennis en –vaardigheden van de leerkracht groeien.

In dit artikel (voor het volledig artikel zie bijlage) wordt een en ander toegelicht.

Bart De Freyne
School/onderwijs

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
ICT
Info
Artikel
Bijgewerkt: 20-03-2012
Nummer: 24602
Categorie
Praktijkvoorbeeld/verhaal
Trefwoorden
functiebeschrijvingICT-coördinatorICT-eindtermenICT-integratieICT-kennisICT-vaardigheid

Ontdek ook