Het Sprekend Fotoalbum


Kinderen die niet kunnen spreken of heel moeilijk verstaanbaar zijn, kunnen vaak niet deelnemen aan een kringgesprek. Om dit toch wat te ondersteunen werkt men soms met een heen en weer schriftje waarin ouders of leerkrachten notities maken bij foto's die dan door volwassenen worden voorgelezen. Dit draagt echter weinig bij tot het eigenwaardegevoel en de zelfstandigheid. Het sprekend fotoalbum is hiervoor een leuke oplossing.

In het sprekend fotoalbum kan je 24 foto's ( tekeningen, pictogrammen,...) steken die je kan voorzien van een gesproken boodschap. Onder iedere bladzijde kan je een boodschap bewaren van 10 seconden. De boodschappen zijn eenvoudig op te nemen en makkelijk te wisselen. Bij het opnemen van een nieuwe boodschap wordt de oude automatisch gewist. Dit maakt het boekje makkelijk aanpasbaar in verschillende situaties.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Deze deelsite verzamelt leermiddelen om te werken met leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften en geeft inspirerende collecties om aan de slag te gaan met diversiteit.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Ander

Ontdek ook