Joods Museum van Belgie

Even voorstellen

Het Joods Museum van België, gelegen in de Brusselse Zavelwijk, brengt een vernieuwende kijk op de Joodse geschiedenis en cultuur door het organiseren van tentoonstellingen en activiteiten waar het zelf ontdekken, het samen delen en de toegankelijkheid voor alle doelgroepen centraal staan.

Onze waarden

Met beide voeten in het heden is het museum een levendige, dynamische, multidisciplinaire culturele en artistieke plek, geleid door een team dat de waarde van openheid hoog in het vaandel draagt, ​​met durf en moderniteit, en wiens doel het is om kennis en begrip te bevorderen van de Joodse geschiedenis, religie en culturen.

Onze educatieve dienst gaat mobiel!

Ondanks de Covid-maatregelen wensen wij in contact te blijven met het schoolpubliek dat ons al bijna twee jaar in toenemende mate volgt door naar het museum te komen. Het werk van bewustmaking en het deconstrueren van vooroordelen over joden, de ontmoeting met joodse culturen en religie moeten absoluut worden verdergezet. Door 'de ander' te ontmoeten, kunnen we immers bouwen aan een meer inclusieve, pluralistische en solidaire wereld. Zo'n ontmoeting vormt de deelnemers en leert hen zich te ontplooien in onze multiculturele samenleving.

U kan zelf niet naar het Joods Museum komen? Dan komen wij naar u!

Onze animatoren zijn opgeleid om activiteiten uit te voeren zowel in het museum als op een andere locatie. Ze brengen een koffer vol didactisch materiaal mee, volledig in overeenstemming met de geldende gezondheidsvoorschriften.

Geïnteresseerd? Neem contact op via edu@mjb-jmb.org  en we zoeken de meest geschikte formule.

Toegang en bezoek aan het museum blijven gratis voor schoolgroepen. U kan een ​​bezoek combineren met een andere activiteit uit het aanbod. Voor het mobiele aanbod vragen wij een kleine financiële bijdrage voor de reis en om minimaal twee workshops na elkaar te boeken.

Recentste leermiddelen

Er werden geen leermiddelen gevonden om weer te geven.