sensotec nv

Sensotec werd opgericht in 1986 als onderneming, actief in de ontwikkeling van hulpmiddelen voor blinde kinderen, hun ouders en leerkrachten in het geïntegreerd onderwijs.

Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met 38 medewerkers en 3 vestigingen.

Onze activiteiten zijn in de loop der jaren uitgebreid tot het ontwikkelen, produceren en verdelen van hoogtechnologische hulpmiddelen voor blinden, slechtzienden en mensen met lees- en leerproblemen (zoals onder andere dyslexie).

Onze uitdaging blijft actueel: mensen met een beperking ten dienste staan opdat hun maatschappelijke integratie niet beperkt blijft tot een verzuchting, maar reële vormen krijgt zowel thuis, op het werk als in het onderwijs.

Met onze dynamische equipe, inclusief eigen supportafdeling en hersteldienst, streven we ernaar om onze klanten zo adequaat mogelijk ten dienste te zijn.

Activiteiten

We zetten ons elke dag opnieuw 100% in om efficiëntere oplossingen aan te bieden. Dit door het ontwikkelen van eigen producten, lokalisatie van buitenlandse producten en de verkoop van hoogwaardige producten van gerenommeerde leveranciers.

Hulpmiddelen om beperkingen te compenseren

Sensotec is actief in onderzoek, ontwikkeling en verkoop van compenserende software en hardware voor mensen met visuele beperkingen, dyslexie of andere lees- en leerproblemen.

Sensotec ontwikkelde verschillende eigen producten die zowel in België als in het buitenland verdeeld worden, zoals het voorleestoestel Reporter Smart, het braillenotitietoestel EuroScope Apex, het softwarepakket WoDy, Alinea en de KNFB Reader.

Lokalisatie

Naast de productie en verdere ontwikkeling van eigen toestellen en software is Sensotec partner van buitenlandse producenten voor de lokalisatie (aanpassing aan de lokale context), vertaling en internationale distributie van verschillende softwareprogramma's, zoals Kurzweil 1000, Kurzweil 3000 en Audio Notetaker.

Met de combinatie van ontwikkeling van eigen producten, lokalisatie van buitenlandse producten en de verkoop van hoogwaardige producten van gerenommeerde leveranciers blijven we aan de top van de technologie verder werken en zoeken we naar steeds efficiëntere oplossingen voor elk leesprobleem.

www.dyslexie.be

De nood aan informatie rond dyslexie groeit, samen met het aantal mensen bij wie vroeg of laat dyslexie vastgesteld wordt. Algemeen wordt aangenomen dat tussen 5 en 8% van de Nederlandstalige bevolking in mindere of meerdere mate dyslexie heeft. Met dyslexie.be biedt Sensotec een platform aan waarop informatie rond dyslexie gebundeld wordt. Lees er dus alles over dyslexie na.

www.online-daisy.com

Sensotec is sinds 2011 actief als ontwikkelaar van apps voor audio- en e-boeken. Sinds 2017 is Sensotec ook 100% eigenaar van het Online Daisy platform. Online Daisy is het referentieplatform voor online en audio ervaringen voor mensen met een visuele beperking of leesstoornis. Het levert DAISY boeken, maar ook audio-, e-kranten en magazines, rechtstreeks af op de smartphone, tablet en/of pc van de gebruiker. Dit zowel op iOS, Android als Windows PC besturingssystemen. En uiteraard ook op de alom gekende DAISY spelers. Met 150.000 actieve gebruikers is Online Daisy de markleider in Zweden, Finland, Noorwegen en België. Onder de vleugels Online Daisy werden ook volgende apps gelanceerd: Lydhør app Norway (for the NLB), Inläsningstjanst app Sweden, Legimus app in Sweden, Anderslezen app in België. Lees alles over Online Daisy.

Aandacht voor nazorg

Onze eigen diensten voor opleiding, training, support en herstel bieden een ondersteuning op maat van elk gebruiker. Zo ben je zeker van een doeltreffend en duurzaam gebruik van de aangeboden hulpmiddelen.