Mijn werkplekje : Prikkelarme werkplek

logo

Soms is het handig om voor de leerling een rustig werkplekje te hebben. Bijvoorbeeld om een bepaalde toets in te halen. Of omdat de leerling gewoon zijn dag even niet heeft en een rustig plekje nodig heeft om zich te kunnen concentreren.

De SOLUSS is een speciaal, universeel toepasbaar tafelscherm en is ontwikkeld in samenwerking met o.a. onderwijsprofessionals van het Roessingh te Enschede. Met dit product ondervangt men op een simpele, snelle en doelmatige wijze de voornoemde klassikale situatie en creëert men een rustige werkplek. Inmiddels hebben diverse scholen de praktische en succesvolle mogelijkheden van de SOLUSS onderzocht, onderkend en hebben de SOLUSS aangeschaft. De SOLUSS is gemaakt van kunststof en dus licht van gewicht, makkelijk te bevestigen en schoon te houden. De achterzijde van de tafel is een praktisch, magnetisch whiteboard. Handig voor het ophangen van een takenkaart of voor het opschrijven van aanwijzingen.

Het spreekt voor zich dat de SOLUSS ook in te zetten is voor leerlingen die moeite hebben met het vasthouden van hun aandacht en concentratie, waardoor zij zich moeilijk kunnen aanzetten tot werken. Je kunt hierbij ook denken aan leerlingen met ADHD, ASS, DCD en andere beperkingen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Op de site 'Iedereen telt mee' vind je inspirerende collecties en aangepast lesmateriaal voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Soluss
Organisatie

Ontdek ook