De Dealer : Theatervoorstelling

Logo Toegevoegd door Farce Cancan op 27.05.2016
Nascholing of activiteit

Waarom deze voorstelling?

Drugs gebruiken mag niet. Punt. Discussie gesloten. ’t Is ongezond. Natuurlijk. Het verwoest mensenlevens. Zeker. Einde verhaal. Maar is de drugsproblematiek niet breder dan dat?

Waarom meent prof Paul De Grauwe dan dat drugs zouden moeten gelegaliseerd worden? Waarom zijn verschillende jongerenafdelingen van politieke partijen ook die mening toegedaan? Waarom concludeert de Global Commission on Drugs Policy, o.a. bestaande uit voormalig secretaris-generaal van de VN Kofi Annan, Virginbaas Richard Branson, Nobelprijswinnaar Mario Vargas LIosa en de ex-presidenten van Mexico, Colombia en Brazilië, dat de oorlog tegen drugs faalt? Bovendien zegt de VN dat, ondanks de toenemende repressie, het drugsgebruik de voorbije 10 jaar met meer dan 35 procent gestegen is. 

Misschien is het tijd om over drugs en drugsbeleid na te denken en te debatteren, zoals ook Damien Versele, algemeen directeur van De Sleutel, voorstelt. Het bekijken van ‘De Dealer’ biedt daartoe een ideale aanzet.

GRATIS BEGELEIDINGSBROCHURE BIJ BOEKING

 

Verhaal

Serge is een drugsdealer. Maar geen gewone. Hij verkoopt alleen partydrugs. Bovendien geeft hij bij elke verkoop een gebruiksaanwijzing mee met hoe en wanneer de drugs moeten genomen worden. Zijn opvatting is dat partydrugs als xtc, cocaïne en speed vrij gebruikt moeten kunnen worden door iedereen die dat wil. Op drie voorwaarden: dat de gebruikers de risico's kennen, dat ze weten hoe ze moeten gebruiken en dat de drugs zuiver zijn. Dat laatste kan hij als derdejaarsstudent farmacie zelf onderzoeken, wat hij ook doet.

Hij vindt dan ook dat drugs uit de criminele sfeer moeten gehaald worden en gelegaliseerd moeten worden, zodat er controle op is. Hij vindt dat hij niets illegaals doet. Hoewel hij zich wel bewust is van de gevaren als hij betrapt wordt.

De winst van zijn handel wil hij gebruiken om later een eigen apotheek te kunnen aankopen.

Omdat zijn verkoop in onze wetgeving nog altijd illegaal en dus strafbaar is, is zijn familie niet op de hoogte van zijn activiteiten. Met als gevolg dat zijn zusje, tijdens een avondje dancing, onzuiver spul koopt van andere dealers. Ze raakt in coma en haar toestand wordt kritiek. Paniek slaat toe in de familie.

Serge twijfelt aan zijn theorie of drugs gelegaliseerd moeten worden.

0 0 681

Plaats en periodes

Deze activiteit kan doorlopend aangevraagd worden.

Deze activiteit kan aangevraagd worden in België.

Website met info

http://farcecancan.…_vanaf_14_jaar/6/55

Reacties

Dit leermiddel heeft nog geen reacties.

Dit is een openbare bijdrage. Je hoefde niet aan te melden om ze volledig te bekijken en te gebruiken.

Gelieve rechtsboven wel aan te melden om scores en reacties te geven, de inzender te contacteren … We waarderen je reactie.

Na aanmelding kan je ook alle bijdragen bekijken en er zelf toevoegen.

Niveau en vak
ASO (en 1A)   2e, 3e graad
BSO (en 1B)   2e, 3e, 4e graad
KSO
TSO
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
dealerdrugpreventiedrugsdrugsbeleiddrugsmisbruikdrugspreventiedrugsproblematiektheatervoorstellingverslavinggezondheidseducatieroken
Thema
gezondheidseducatie  roken 
Kosten   i
Uitkoopsom
Prijs: € 450 + € 150 Sabam + 6% btw
Tweede voorstelling op dezelfde dag en plaats: € 425 + € 150 Sabam + 6 % btw
Nederland: uitkoopsom afhankelijk van de provincie.
Functie
Leerkracht (Docent)
Leerling (Student)
GOK / Zorgcoördinator
Pedag. begeleider
Uitgever
Farce Cancan
Taal
Nederlands 
Onderwijssysteem
Vlaams
Toegevoegd door
Frans Ceusters
Laatste aanpassing
Ludo Baens 11.10.2017