Dé Stroomkring Uitdaging : Opleiding

Logo Toegevoegd door RVO-Society vzw op 31.05.2016
Nascholing of activiteit

Bouw de unieke experimenteerset 'Dé Stroomkring Uitdaging’ en leer je kinderen inzicht krijgen in de elektrische stroomkring door hen thuis of in de klas vrij te laten experimenteren.  
Heb jij als ouder of als leerkracht ook al de vraag gekregen van je kinderen om 'lampjes te doen branden' of 'te experimenteren met elektriciteit'?

Met ‘Dé stroomkring uitdaging’ heb je die eerste experimenteerset voor jonge kinderen in handen. Het begint met eenvoudige opdrachten zoals ‘Laat een lampje branden’ tot ‘Laat de motor draaien met 2 snelheden’.

Ook het onderzoek naar geleiders en het zelf bedenken van schakelaars met kosteloos materiaal komt aan bod. Spelenderwijs maken kinderen zelfs kennis met logische schakelingen zoals de EN- en de OF-poort.

In deze workshop zet je - als ouder of als leerkracht - zelf de experimenteerset in elkaar, met tussendoor handige en educatieve tips voor het gebruik ervan met de kinderen. Het experimenteerboekje met 30 uitdagende opdrachten neem je samen met je experimenteerset na afloop mee naar huis. Diezelfde avond thuis of de volgende dag in de klas (klassikaal of in hoekenwerk) maak je er je kinderen al blij mee!


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Kleuter 3, 4, 5 jaar
Lager 1e, 2e, 3e graad
ICT
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
elektriciteitexperimenteersetgeleiderICT-eindtermenlampjesLED-lampopleidingschakelaarstroomkringtechniekuitdaging