De Vlucht : Educatieve Dansshow over migratie, integratie

Logo Toegevoegd door Farce Cancan op 10.11.2016
Nascholing of activiteit

In De Vlucht wordt u meegezogen op de reis van een koppel op zoek naar een beter leven, weg van het kwade. Van een helse vlucht over een euforische aankomst tot een eindeloze integratie. De voorstelling is een moderne invulling van het eeuwenoude kerstverhaal.

Première: woensdag 23 november 2016, 20u TheaterM te Mechelen. Oude Brusselsestraat 10-13, 2800 Mechelen. Inschrijven via deze link.

Ook in de toekomst zullen migratiestromen tot stand komen. Naast oorlogen, economische of ideologische redenen, maakt de klimaatopwarming nu al slachtoffers in bepaalde regio's in het midden oosten. Velden die uitdrogen maken dat de plaatselijke landbouwers moeten verhuizen. Dit fenomeen zal enkel nog toenemen.

Dus, hoe we omgaan met migranten, nieuwe mensen, nieuwe culturen zal een grote invloed hebben op de toekomst van onze samenleving.

Van nature neemt de mens een defensieve houding aan tegenover iets dat hij niet kent. Deze dansvoorstelling probeert die barrières alvast te doorbreken en laat de kijker zich inleven in het leven op de vlucht.

Wij zijn zij en zij zijn wij. We zijn allen mensen.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Privésector
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Beurs - Tentoonstelling
Ander evenement
Trefwoorden
bootvluchtelingdansdansshowemigratieimmigratieintegratieIrakLampedusaLatijns-AmerikaLibiëmigrantenmigratieSyriëVluchtvluchtelingvluchtelingencrisisvluchtelingenproblematiekvluchtenAfrikaarmoedeEuropamensenrechtenracisme
Thema
armoede  Europa  mensenrechten  racisme  Afrika