De Grote Verkeerstoets

Logo Toegevoegd door VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) op 12.04.2017
Nascholing of activiteit

Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 april 2018 kunnen alle vijfdeklassers in Vlaanderen deelnemen aan De Grote Verkeerstoets. Dat is een gratis online test waarin kennis van de wegcode en veilig gedrag in het verkeer centraal staan. Elke leerling krijgt 25 meerkeuzevragen met filmpjes en foto's van realistische verkeerssituaties. Na afloop kun je voor iedere deelnemer een diploma afprinten met de score, en een gratis toegangsticket voor Bobbejaanland als beloning!

Je vijfde leerjaar inschrijven kan vanaf 1 september 2017 op www.verkeerstoets.be. Als je de namen van de leerlingen ingeeft, krijgt elke leerling automatisch een unieke code, waarmee hij/zij de toets kan afleggen. Met de code kunnen ze ook op voorhand oefenen op het oefenplatform (ook op www.verkeerstoets.be). 
Je kunt de verkeerstoets organiseren op een dag of meerdere dagen naar keuze tussen 23 en 27 april, klassikaal of individueel. 

NIEUW: als leerkracht vind je op de website kant-en-klaar lesmateriaal om je leerlingen goed voor te bereiden op de toets: elke maand kun je rond een bepaald thema werken, en vervolgens de oefenvragen rond dat thema laten oplossen.

Na  afloop van de verkeerstoets krijg je een 'klasrapport' met de gemiddelde scores en feedback over alle vragen zodat je desgewenst nog een nabespreking kunt houden in de klas. 


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 3e graad
Mens en maatschappij
Categorie
Ander evenement
Trefwoorden
De Grote Verkeerstoetsfietsergedragverkeersbordenverkeersregelsverkeerstoetsvoetgangerwegcodeverkeer
Thema
verkeer