WISPERpro : Boeken anders bekeken

Logo Toegevoegd door WISPER vzw op 13.04.2017
Nascholing of activiteit

Hoe wakker je de leeshonger bij anderen aan? Door heel enthousiast over die boeken te vertellen en er creatief mee aan de slag te gaan, tiens. Door eens een andere opdracht te geven dan een klassieke boekbespreking die met één klik van websites als scholieren.com is te plukken.

In deze WISPERpro helpen we je op weg om de geschikte boekenkeuze voor jouw doelgroep te maken. Om het op flessen te trekken: Het verdriet van België van Hugo Claus schotel je niet aan zesjarigen voor. 

Ook reiken we je enkele mogelijke alternatieven aan voor de klassieke boekbespreking waarbij we kritisch lezen niet uit het oog verliezen. Een boekendebat, een pleidooi, een persiflage. Er kan veel. Nog een voorbeeld? Beschrijf hoe een ontmoeting met het hoofdpersonage uit het boek zou verlopen. Maar hoe geef je feedback op dergelijke creatieve opdrachten? En moet je daar dan punten op geven? Oh, en als je de auteur van zo'n boek voor een lezing wil uitnodigen, hoe doe je dat het best?

Na deze WISPERpro weet je het vuur voor boeken nog beter op anderen over te brengen. Deze dag vindt niet toevalig plaats bij Iedereen Leest. Met initiatieven als de Jeugdboekenmaand en de Voorleesweek initieert en coördineert Iedereen Leest leesbevorderingsprogramma's voor jong en oud. 

---

Wist je trouwens dat je gratis een collega mag meebrengen naar elke WISPERpro cursus waarvoor je bent ingeschreven? Vermeld dan de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief 'Gratis PRO deelnemer' en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan