WISPERpro : Werken rond beweging en contact in groep

Logo Toegevoegd door WISPER vzw op 18.04.2017
Nascholing of activiteit

Voldoende beweging, bewuste aandacht voor lichaam en geest, het belang van fysicaliteit. Het zijn stuk voor stuk belangrijke factoren in een groepsgebeuren en het bewustzijn ervoor neemt dan ook toe. Een voorbeeld? Steeds meer scholen nemen yoga op in hun dagelijkse programma, met meer concentratie, zelfzekerheid, rust en creativiteit als resultaat.

Minstens even belangrijk: fysiek contact. Aanraking doet immers een gevoel van samenhorigheid, vertrouwen en veiligheid ontstaan tussen personen. En dat creëert dan weer een groepssfeer waarin er veel meer mogelijk is.

Voeling hebben met ons bewegend lichaam, goed in ons vel zitten en vanuit die positie anderen in beweging ontmoeten, ondersteunt ons gevoel van zelfvertrouwen. Dat geldt voor iedereen, van heel jong tot oud. Fysiek contact opent bovendien heel wat mogelijkheden bij het creatief en authentiek werken rond specifieke thema’s, gaande van globalisering en relaties tot zingeving en milieu.

Je krijgt inspiratie én tools aangereikt rond het veilig installeren, integreren én inzetten van beweging en contact in je werk met kinderen, jongeren en volwassenen. Op vlak van methodiek wordt er onder andere gewerkt vanuit de principes van de dansvorm contactimprovisatie.

---

Wist je trouwens dat je gratis een collega mag meebrengen naar elke WISPERpro cursus waarvoor je bent ingeschreven? Vermeld dan de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief 'Gratis PRO deelnemer' en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
bewegingcontactdansdansexpressiegroepgroepsdynamiekkunsteducatiemethodiekrondteambuildingwerkenWISPERprokunst en cultuursociale vaardighedensport
Thema
kunst en cultuur  sport  sociale vaardigheden