WISPERpro : Spelen met kleur in groep

Logo Toegevoegd door WISPER vzw op 18.04.2017
Nascholing of activiteit

Kleur is alomtegenwoordig. Bewust en onbewust zijn we er allemaal constant mee bezig. Als we ons s’ ochtends aankleden, kiezen we welke kleuren we combineren. Onderweg beïnvloedt kleur wat we zien en onthouden. In interieurs speelt kleur in op ons gevoel en s’ avonds tijdens het koken kiezen we opnieuw. Kleur.

In de leefwereld van kinderen, jongeren én volwassenen speelt kleur een grote rol. Met dat gegeven gaan we in deze WISPERpro actief aan de slag. Hoe breng je kleur in je klas of groep? En hoe laat je spelenderwijs en onderzoekend de oneindige mogelijkheden van kleur ontdekken?

We werken niet met een vooraf bepaald einddoel voor ogen. Wel stapsgewijs en met veel ruimte voor eigen verhalen en ervaringen. Want naast kleurentheorie gaat kleur ook vooral over beleving en interpretatie. Praktische actieve oefeningen worden vandaag afgewisseld met theorie en uitwisseling. Onze eigen ervaringen met kleur vormen de kern van de cursus! 

Deze cursus is voor leerkrachten in het basisonderwijs, maar ook voor iedereen die werkt met bijzondere,- of etnisch diverse groepen, en kleur op een laagdrempelige manier wil aanbrengen. 

---

Wist je trouwens dat je gratis een collega mag meebrengen naar elke WISPERpro cursus waarvoor je bent ingeschreven? Vermeld dan de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief 'Gratis PRO deelnemer' en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Niet niveaugebonden
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernPlastische opvoeding - TekenenBeeldende kunst
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
beeldende vormingestheticagroepkleurkunsteducatieSpelenWISPERprocreativiteitkunst en cultuur
Thema
kunst en cultuur  creativiteit