Rekentaal stimuleren bij jonge kinderen met taalmoeilijkheden of taalachterstand

Logo Toegevoegd door Eureka Expert op 25.04.2017
Nascholing of activiteit

In de reeks RekenTrapperS heeft Eureka twee modules uitgewerkt om de rekentaal structureel aan te pakken bij jonge kinderen. De rekentaal komt aan bod zonder dat het kind moet kunnen rekenen of moet terugvallen op getalinzicht of getalbegrip. De module maakt het mogelijk in groep of individueel, binnenschools of buitenschools via logo of ouders, gericht en succesvol te werken aan de rekentaal.

De deelnemers werken met de modules Rekentaal zonder telvaardigheden en Maat en Vorm: taal en rekenexploratie in de ruimte rondom en tijd.

We gaan actief aan de slag. Er is veel aandacht voor het levensecht exploreren en handelen. Na de meer praktisch gerichte workshop, gaan we dieper in op het belang van rekentaal in de ontwikkeling van het rekenen en de schoolse instructietaal. We sluiten af met een meer theoretisch aanbod over gedifferentieerde aanpak in gewone school en de impact van het M-decreet.

Doelgroep van de modules: kleuters en jonge kinderen met problemen in de rekentaal en/of kinderen met taalachterstand en anderstalige nieuwkomers.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden en praktische tips kan je na de vorming meteen aan de slag.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Kleuter
Wiskundige initiatie
Lager
Wiskunde
Onderwijsbehoefte
LeerstoornissenVerstandelijkAnderstalig
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
getalbegripgetalinzichtinstructietaaljonge kinderenlevensecht explorerenM-decreetrekentaalstimulerentaalachterstandtaalmoeilijkhedenleerzorg