Mentoring in scholen

Logo Toegevoegd door European Schoolnet - EUN Partnership AISBL op 25.04.2017
Nascholing of activiteit

Meld u aan voor de cursus Mentoring in Schools om te kijken hoe mentors het werk van leraren op school kunnen ondersteunen en ontwikkelen. De cursus biedt strategieën, hulpmiddelen en voorbeelden die leiden tot effectiever, gelukkiger en succesvol onderwijs. De cursus biedt een kader voor mentors om ideeën, ervaringen en middelen uit te wisselen.

De cursus is relevant voor allerlei mentors, coaches of tutors die op school of op universitair niveau werken. De focus ligt echter vooral op het mentoren van schoolleerkrachten. Bijzondere verwijzingen worden ook gemaakt naar het begeleiden van beginnende leraren, om hen te helpen hun plaats te vinden in de school en klaslokaal.

Als cursusdeelnemer leer je over:

  • De rol van een mentor;
  • De behoeften en specificiteiten van het werken met beginnende leraren;
  • Beschikbare strategieën en instrumenten ter ondersteuning van mentors en hun gebruik;
  • Effectieve samenwerkingsgesprekken met je mentees;
  • Lesobservaties (voorbereiding, aanpak en follow-up).

Als onderdeel van de cursus bereidt u een review en planning document op om uw werk te ondersteunen met uw mentee (s) na afloop van de cursus.

Cursus deelnemers uit Frankrijk, Italië, Roemenië en Zweden zullen de kans krijgen om deel te nemen aan een lopende gemeenschap van praktijk in hun eigen taal en ondersteund door een nationale moderator. Activiteiten en ondersteuning worden aangeboden in een nationale context in deze gemeenschap.

De cursus maakt deel uit van het INDUCAS project , gefinancierd door de Europese Unie. Het project heeft ook een website en activiteiten gecreëerd om een ​​online netwerk van mentors te ondersteunen. De doelstellingen zijn hun vermogen te verbeteren om nieuw aangestelde docenten te ondersteunen en hen de beste start te geven in hun loopbaan. Het INDUCAS-project wordt beheerd door European Schoolnet onder de subsidieovereenkomst nr. EAC-14-2016.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan