Gedeeld Leiderschap en Schoolontwikkeling: MOOC

Logo Toegevoegd door European Schoolnet - EUN Partnership AISBL op 12.05.2017
Nascholing of activiteit

De cursus Shared Leadership & School Development onderzoekt hoe schoolleiders , docenten en anderen de ontwikkeling van een gedistribueerde leiderschapstoepassing op schoolniveau kunnen ondersteunen. De cursus definieert gedistribueerd leiderschap en verduidelijkt waarom het een effectief leiderschapsmodel voor scholen is. Vervolgens worden voorbeelden van het ontwikkelen van een dergelijk model op schoolniveau gegeven. Als onderdeel hiervan concentreert de cursus zich in het bijzonder op het concept van lerarenleiderschap en onderstreept voorbeelden van het betrekken van gezinnen, studenten en partnerscholen bij het vormen van een school.

Je krijgt een belangrijk theoretisch begrip van het concept van gedistribueerd leiderschap en de voordelen ervan, evenals praktische voorbeelden van het implementeren ervan. Verder zal je de situatie evalueren op je eigen school, actief bespreken en uitwisselen over hoe gedistribueerd leiderschap op uw school kan worden geïmplementeerd en een ontwikkelingsplan opstellen waarin je de volgende stappen kunt vaststellen om te verhuizen naar een gedistribueerde leiderschapstoepassing op je school of verder te ontwikkelen van een gedistribueerd leiderschap aanpak die al op je school is toegepast.

Hoewel het mogelijk is om de cursus als individu te voltooien, wordt het sterk aanbevolen om partners binnen (en zelfs buiten) uw school te vinden om de cursus samen te nemen. Als je een schoolleider bent, raden wij je aan een team collega's op te zetten die gezamenlijk deze cursus volgen en de implementatie van de gedachten die in de cursus worden behandeld, lokaal bespreken. Meer informatie vind je in de cursus introductie sectie.

In de cursus wordt uitgebreid gebruik gemaakt van het werk van het Europees beleidsnetwerk voor schoolleiderschap (EPNoSL) in de vorm van de School Leadership Toolkit. Veel van de cursusinhoud is afgeleid van deze toolkit of is aangepast met de ondersteuning van EPNoSL-leden.

Meld je nu aan en sluit ons aan via sociale media op onze Facebook-groep en via Twitter via #TAschoolsMOOC


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 1e, 2e, 3e graad
BuLO
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
HBO5
Lerarenopleiding
Hogeschool
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
Europese CommissieEuropese integratiegedeeldgedeeld leiderschapgedeelde verantwoordelijkheidinternationale cursusleiderschaplerarenacademiemassieve open online cursusMOOConline cursusschoolonderwijs Gatewayschoolontwikkelingschoolontwikkelingsplan