Opbrengstgericht leren op school

Logo Toegevoegd door Eekhout Academy op 07.06.2017
Nascholing of activiteit

Het Vlaams onderwijs scoorde opnieuw zeer hoog in de jongste PISA-meting. Dat is leuk om te weten maar wat werd daar nu precies gemeten en wat betekent dit voor ons onderwijs? Of sterker nog, hoe weet ik nu of ik zelf goed bezig ben?

De Masterclass Opbrengstgericht leren laat je kijken naar jouw lesgeven, door de ogen van je leerlingen. Je ontdekt hoe de leeropbrengsten van je leerlingen een schat aan informatie bevatten om je eigen didactisch handelen verder af te stemmen.

Maar we gaan nog veder. We verkennen methodieken om leerlingen zelf te laten kijken naar hun leeropbrengsten zodat ze zich kunnen bijsturen in hun leren en ontwerpen een autonomie-ondersteunende leeromgeving waar leerlingen binnen een gestructureerd kader zelfstandig aan de slag kunnen.

Verder zijn leeropbrengsten ook richtinggevend voor de kwaliteitsontwikkeling van de school. We gaan na hoe een efficiënte datacollectie en data-analyse de kwaliteit van het onderwijs op school kunnen sturen. Je merkt het, deze masterclass is een must voor leerkrachten en teams die het 21ste eeuwse leren op een effectieve wijze willen implementeren op school.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 1e, 2e, 3e graad
BuLO
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
21ste-eeuwcompetentieskwaliteitsontwikkelingleeropbrengstmasterclassopbrengstgerichtopbrengstgericht lerenopbrengstgericht leren op school