Onderwijs voor de 21ste eeuw

Logo Toegevoegd door Eekhout Academy op 07.06.2017
Nascholing of activiteit

De wereld verandert razendsnel. Moet het onderwijs dan ook niet veranderen? Bereidt het onderwijs van de 21ste eeuw jongeren nog wel terdege voor op het leven in die 21ste eeuw?

Ook de stand van de onderwijswetenschap verandert snel. We weten steeds meer over hoe mensen leren en hoe onderwijs kan werken voor alle leerlingen, ongeacht hun afkomst. Is ons onderwijs nog wel effectief?

Het Vlaams onderwijs staat voor grote uitdagingen: we moeten ervoor zorgen dat leerlingen competenties ontwikkelen die ze nog heel lang en duurzaam in hun leven kunnen inzetten. En we moeten ervoor zorgen dat ons onderwijs zélf duurzamer wordt: dat de energie die leerlingen voor leren hebben gevrijwaard blijft en omgezet wordt in succesvolle leerervaringen. Kortom, we moeten ervoor zorgen dat ons onderwijs mee is met de tijd, en dat elke leerling in ons onderwijs mee is met het onderwijs…

Inhoud dag 1:
We bouwen inzicht op in de sleutelcompetenties van de 21ste eeuw en in de basisprincipes van krachtig, duurzaam onderwijs. We proberen deze principes toe te passen op concrete praktijkvoorbeelden.

Inhoud dag 2:
We bouwen inzicht op in de rol van evaluatie en toetsing in het onderwijs van de 21ste eeuw, in de rol van de leraar, en in het samenspel van binnenschools en buitenschools leren.

Inhoud dag 3:
Tijdens deze dag werken we vanuit de context van de deelnemers. Verschillende pilootprojecten en good practices uit o.a. internationaal onderzoek worden inhoudelijk op hun haalbaarheid besproken.
Daarnaast worden de deelnemers uitgedaagd om de verworven inzichten om te zetten in concrete schoolgebonden visie, planning en acties.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Onderwijsbehoefte
Algemeen
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
21st century learning21st century learning skills21st century skills21ste-eeuwcompetentiesonderwijs voor de 21ste eeuwleerzorg