Conn3ct, over de impact van drukpers en sociale media : Gratis klasbezoek

Logo Toegevoegd door Provinciale Bibliotheek Limburg op 22.06.2017
Nascholing of activiteit

Zijn je leerlingen echte smombies? Of toch eerder boekenwurmen? Waarschijnlijk hebben ze niet eens door dat we midden in een digitale revolutie zitten waarin ze elke dag overspoeld worden door updates, snaps en tweets. Ze laten zich erdoor beïnvloeden en geven zich ongemerkt bloot.

De sociale media verschillen op deze manier niet zo gek veel van dat andere massamedium, het gedrukte boek. Dat ontwikkelde zich in de eerste helft van de zestiende eeuw tot een middel dat met volle kracht werd ingezet voor ideeënvorming, propaganda en de verspreiding daarvan.

Bezoek vanaf 14 oktober Conn3ct met je klas.

De interactieve tentoonstelling Conn3ct: impact van drukpers en sociale media in de Provinciale Bibliotheek Limburg vergelijkt de sociale media van vandaag met gedrukte boeken van het eerste uur. De tentoonstelling is zelf een social media space waarin bezoekers een uniek parcours afleggen tussen historisch drukwerk en multimediale zuilen. Leerlingen ontdekken spelenderwijs wat Erasmus en twitteraars met elkaar gemeen hebben. Er zijn tientallen boeken uit het begin van de zestiende eeuw te zien en tal van interactieve installaties. Deze illustreren via verschillende thema’s zoals chat, status en delete, het effect van een nieuw medium op de mens en de wereld waarin hij leeft.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Media en Communicatie + Sociale vaardighedenNederlandsPAV - MAVO - GASV - ASPV
DKO
HBO5
Lerarenopleiding
Categorie
Beurs - Tentoonstelling
Trefwoorden
conn3ctdigitale mediadrukperseducatief pakketklasbezoekklasuitstapPBLschoolbezoeksociale mediastudiereistentoonstellingtalen