Yoga voor kinderen (tweedaagse)

Logo Toegevoegd door Vonk en visie op 06.07.2017
Nascholing of activiteit

Deze opleiding is voor (zorg)leerkrachten, verantwoordelijken uit de kinderopvang, directies, pedagogen, psychologen en therapeuten, en natuurlijk ook voor ouders die yoga willen introduceren in hun gezin. Als je de opleiding hebt afgerond, heb je een degelijke basis en concrete voorbeeldlessen op zak waarmee je meteen van start kan gaan.

Deze opleiding richt zich naar wie werkt met kinderen vanaf 6 tot 10 jaar.

Tijdens de 1ste opleidingsdag krijg je een degelijke introductie tot yoga, zonder je te overladen. Ik neem je mee naar de ontwikkeling van kinderen en bespreek de motorische, cognitieve, zintuiglijke en sociaal-emotionele ontwikkeling. Je zal snel de mogelijkheden en voordelen ontdekken van yoga op jonge leeftijd. Ook al heb je deze theorie nodig, toch is dit absoluut geen theoretische opleiding. Integendeel! Ik hou ervan om je zelf te laten ervaren wat het is, hoe het voelt. Voornamelijk vanuit die kracht zal je later zelf les kunnen geven. Al vanaf de 1ste dag voeren we yoga oefeningen uit en zal je snel zelf ondervinden hoe makkelijk je tot ontspanning kan komen via massage en meditatie.

Op de 2de lesdag leer je concreet aan hoe je een hele les kan opbouwen. Ik geef je mee hoe je de verschillende onderdelen ook los van elkaar kan gebruiken. Je leert te werken met prentenboeken en met kinderliedjes. En er zit ook een creatief luikje aan. Een syllabus ligt voor je klaar, zodat je meteen aan de slag kan.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 1e, 2e, 3e graad
BuLO
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
tweedaagseyoga