Grensoverschrijdend gedrag bij kleuters

Logo Toegevoegd door Vonk en visie op 06.07.2017
Nascholing of activiteit

Waarom hebben we grenzen? Passen we ze ook wel juist en consequent toe? Of zijn ze eerder een gevolg van de opvoeding die je zelf hebt genoten? Druk je je boodschap wel goed uit? Of ervaar je eerder kinderen waarbij hun gedrag de wensen over laat? Er is heel wat aan de hand met onze kinderen, wil jij het ook een stuk helder krijgen? 

Zit je ook soms met je handen in het haar omdat je geen raad weet met 1 of meerdere kleuters van je klas? Je wordt er ongeduldig, boos van of je voelt ergernis. Blijf je met je zorgvraag ook op je honger zitten? Heb je het moeilijk om het nog positief te zien?

Of is de kleuter reeds gelabeld en gaat de kleuter dit ook volledig leven… Misschien zie je de goedheid in het kind maar krijg je het er niet uit…

Je leert veel in je opleiding maar wat doe je nu als er kleuters je activiteit gaan verstoren of je de indruk krijgt dat ze je echt gaan uitdagen? IK – boodschappen brengen ook niet het gewenste resultaat. 

We moeten zoveel doen en misschien gaan we een beetje voorbij aan de essentie van het kind.

Hoe kunnen we beter het kind begrijpen of een weg vinden om er anders mee om te gaan? Het belooft een boeiende en leerrijke workshop te worden en er is vooral opening voor eigen inbreng. We werken graag met voorbeelden uit de praktijk.


 
Doelstelling
Grenzen helemaal begrijpen en er anders leren mee omgaan. De essentie van het kind wordt geanalyseerd en je krijgt meer inzicht in je mogelijkheden die je als kind al in je had.
 
Werkwijze
Interactieve workshop

Theoretisch kader

Ervaringsgerichte oefeningen


Lesgever
Yves Boone


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Kleuter 3, 4, 5 jaar
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
conflicthanteringgedraggrensoverschrijdendkleuterssocio emotionele ontwikkelingwelbevinden